Thursday, January 12, 2012

Ölümsüz - Craig Russell

  Craig Russell İskoçya doğumlu bir polisiye yazarı. Ama Almanya ve özellikle II. Dünya Savaşı sonrası Almanya tarihine takıntılı bir ilgisi varmış gibi görünüyor. Çok satan ve şu an için beş kitaba ulaşan 'Hamburg Serisi', adı üzerinde, bu ünlü Alman kentini kendisine mekan seçmiş. Serinin kahramanı Başkomiser Jan Fabel de ilginç bir karakter, entellektüel, tarih okumuş, biraz depresif bir tip, zaten sevdiği birinin öldürülmesi sonrası polisliği meslek olarak kendisine seçmiş.
  Ölümsüz (ya da orijinal ismiyle Eternal), Hamburg Serisi'nin üçüncü kitabı, öncesinde Kanlı Kartal ve Kanlı Masallar adlı kitaplar yayınlanmış.  Başı bir türlü seri katillerden kurtulmayan Fabel bu sefer de kurbanlarını öldürdükten sonra kafa derilerini yüzen bir katilin peşinde. Ama öykü ilerledikçe olayın içine yakın Almanya tarihinin  - bizim en çok Baader-Meinhof'la bildiğimiz - devrimci şiddeti başta olmak üzere reenkarnasyon, mumyalar, Hamburg'un II. Dünya Savaşı esnasında İngilizler tarafından bombalanması gibi çokça ilgi çekici ayrıntı dahil oluyor.
  Sonuçta polisiye/gerilim sevenler için Jan Fabel'in tüm maceraları gibi sürükleyici bir öykü. Özellikle snob Amerikan dedektiflerinden sıkılanlar için ilaç gibi.


No comments:

Yamaha MT-09 Reklam Filmi

Reklam filmi paylaşmak pek alışkanlığım değil, ama muhteşem görüntüler ve Japonya birlikteliğini ıskalayamazdım.